Kalle Pirilä tekee Fintosilla opinnäytetyötään PLC-ohjelmoinnin käytöstä hydrauliikassa.

Esittelyssä: Kalle, opinnäytetyön tekijä

Faktaa:

Nimi:  Kalle Pirilä

Koulutus:  konetekniikan opiskelija

Tehtävänimike: opinnäytetyön tekijä 2/2024 alkaen

Harrastukset: monipuolinen urheilu ja ajanvietto ystävien kanssa

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Kalle Pirilä, 27-vuotias viimeisen vuoden konetekniikan opiskelija Vaasan ammattikorkeakoulusta. Olen positiivinen ja ulospäinsuuntautunut persoona, joka tulee toimeen kaikkien kanssa.

Kaikki tekniikkaan liittyvä on ollut lapsesta asti lähellä sydäntäni. Sen vuoksi konetekniikan opiskelu oli helppo valinta, kun päätin muutama vuosi sitten palata takaisin koulun penkille.

Tällä hetkellä työskentelen opinnäytetyöni parissa Fintosilla, jossa tutkin PLC-ohjelmoinnin käyttöä hydraulisissa sovelluksissa. PLC-ohjelmointi mahdollistaa tarkemman ja tehokkaamman käytön verrattuna perinteisiin mekaanisiin tai manuaalisiin järjestelmiin. Projektissa pyrimme arvioimaan asioita myös tulevaisuuden näkökulmasta ja tutkimme esimerkiksi, miten sovellukset toimivat robottien kanssa yhteistyössä.

AMK-opintoni ovat antaneet minulle hyvän perustan koneiden ja ohjelmoinnin ymmärtämiseen, ja olen innoissani päästessäni soveltamaan niitä käytännössä. Opinnäytetyöprojekti tarjoaa mahtavan tilaisuuden yhdistää teoria ja käytäntö.

Olen saanut Fintosilla lämpimän vastaanoton ja tunsin heti kuuluvani joukkoon. Kaikki projektiin osallistuvat ovat antaneet valtavasti tukea ja ohjausta projektin kanssa. Yhteistyö on ollut sujuvaa ja avointa, mikä on mahdollistanut sujuvan ajatusten vaihdon sekä uusien ideoiden syntymisen.

Vapaa-ajallani urheilen monipuolisesti ja vietän aikaa ystävieni kanssa. Kesäisin tykkään rentoutua kalastuksen parissa ja ajella moottoripyörällä.

 

Kalle Pirilä
Opinnäytetyön tekijä

Lisää samasta aiheesta