Vuonna 2008 viisi ihmistä sai idean kanavoida erikoisosaamisensa liiketoiminnaksi. Syntyi Fintos Oy, jonka kokoonpanoon kuului taitaja niin talouden, rahoituksen, tekniikan, toimittajasuhteiden, verkostojen kuin myynninkin tekoon.  

Tiimin keulakuvaksi valikoitui Markku Halkola – vanhempi keksijä, jossa insinööriosaaminen yhdistyy kauppamiehen toiminnannälkään ja pohjalaiseen periksiantamattomuuteen. Aisapariksi ja yrityksen kassanvartijaksi asettui puolestaan Halkolan puoliso Marjo-Riitta Mäki-Halkola. Vuosien aikana omistuspohja on elänyt hieman, mutta aisapari ja lapset ovat uskoneet Fintosiin ja pysyneet mukana.  

Vuodet ovat uurtaneet yrittämisestä ruusuisimmat, mutta valitettavasti myös kaikkein raadollisimmat puumerkkinsä. Matkamuistoina ne kulkevat perheyrityksen matkassa saaden ihmiset ponnistelemaan huomisen eteen nöyrästi, mutta määrätietoisesti.  

Ainutlaatuisesta matkasta syntyy myös yrityksen ydin, jonka kaiut ulottuvat arjen valintoihin: avoimuus ja sitoutuminen pönkittävät perustan, osaaminen ja uteliaisuus ajavat eteenpäin, ja tavoitteina välkkyvät tähtien sijaan terävät oivallukset, joilla on aitoa arvoa asiakkaille.  

Pienessä perheyrityksessä joka ihmisellä on erityinen merkitys. Välittömyys ja pysyvyys ovat tehneet työkavereista perheen, jossa jaetaan niin tieto ja taito kuin ilot ja murheet. Yhdessä ponnistellen täyttyvät myös lupaukset suhteessa asiakkaisiin, kumppaneihin ja koko ympäröivään maailmaan. 

Viidentenätoista toimintavuotena periksiantamattomuuden esikuvasta käyvä ensimmäinen polvi saa ansaitsemansa kiitoksen, kun toinen polvi ottaa ohjat sekä strategiasta että toiminnasta. Vaikka läsnäolo arjessa vähenee, vanhemman keksijän sekä koetun kirstunvartijan perintö elävät. Vuosien puumerkit seuraavat aina matkassa.  

Nuorennus näkyy uuden kokeilemisena ja tavoitteellisena kehittämisenä: tulevaisuuden visiointina, ulkoisen asiantuntemuksen hyödyntämisenä ja verkostojen laventamisena. Kokemuksen ja rohkeuden yhdistelmä muovaa maaperän, joka antaa perheyritykselle tilaa uudistua rajattomasti ja voimaa kasvaa hallitusti. 

Tänään Fintos on energiasektorin ja valmistavan teollisuuden kunnianhimoinen hydrauliikka- ja pneumatiikkakumppani, jolla on edellytykset jatkaa kasvuaan: asiantunteva, sitoutunut tiimi, jatkuvasti kehittyvä talous ja toiminta sekä asiakkaiden, toimittajien ja sidosryhmien kanssa yhteinen halu saavuttaa tavoitteet.   

Invention without Limits 

 

Perheyhtiö Fintos Oy on toiminut 15 vuotta valmistavan ja energiateollisuuden kumppanina hydrauliikan, pneumatiikan, nestejäähdytyksen ja korkeapainehydrauliikan ratkaisuissa.

Aikajana

2008 Fintos Oy perustetaan pikavauhtia, tilauskanta on hurja.

2009 Muutto isoon toimitilaan, osakkeiden uusjako, Tuuli Prinkkilä ja Ville Halmesmäki mukaan, suuri tilauskanta, 14 työntekijää.

2010 Wätsilälle huoltotöiden pilotti.

2012 Wärtsilän hydrauliikan huollot Fintosille.

2011 Parker Storen avaaminen ja kahden henkilön rekrytointi. 

2011 juhannusviikko: Suurin asiakas peruu tilauskantansa sulattaen 85 % Fintosin tilauskannasta.

2012 Konkurssi vaikuttaa väistämättömältä. Hydrauliikkakeikka Vaasanlaivoilla nostaa pään pinnalle, muutto pienempiin tiloihin Meijerikadulle. 

2013 Ensimmäinen vuosipuolikas hyvä ja toinen heikko, yksi osakas vetäytyy.

2014 Heikko vuosi, tiukkoja neuvotteluja toimittajien kanssa. 

2015 Muutto nykyisiin tiloihin Rinnakkaistielle. Kauppa käy, ja kulurakenne saadaan hallintaan. 

2018 Rinnakkaistien hallin loppuosa vuokralle, Johanin rekrytointi. 

2021–2022 Lasse Hyny toimitusjohtajana. Toimintoja ja prosesseja selkeytetään. Roopen ja Idan rekrytointi.

2023 Tuuli Prinkkilä toimitusjohtajaksi ja Ville Halmesmäki hallituksen puheenjohtajaksi. Riikka Autio hallitukseen ensimmäisenä ulkopuolisena. Uusi visio ja strategia. Fintos 15 -juhlat. Vakaa kehitys ja kasvu jatkuvat.