Fintos on edustanut vuodesta 2011 alkaen laadustaan ja luotettavuudestaan tunnettua yhdysvaltalaista Parkeria, joka on maailman johtava hydrauliikka- ja pneumatiikkatuotteiden valmistaja. Ainutlaatuisen laaja valikoima perustuu globaaliin johtoasemaan mm. hydrauliikan, pneumatiikan sekä nesteiden ja kaasujen käsittelyn osa-alueilla.

Parker Distributorina toimivalle Fintosille tärkeimmät tuoteryhmät ovat Parker Ermeto -putkiliittimet, hydrauliikkaletkut ja -pumput sekä erikoismittalaitteet. Niiden lisäksi valikoimassa on muun muassa Parkerin hydrauliikka- ja pneumatiikkaletkuja, -putkia, -sylintereitä ja -osia.

Fintosin liittyessä maailmanlaajuiseen Parker-jälleenmyyntiverkostoon Vaasassa ei ollut vielä Parkerin edustusta. Vahva amerikkalaisbrändi on osoittautunut alusta alkaen hyvän maineensa veroiseksi, ja vuosien aikana muuttuviin asiakastarpeisiin on reagoitu kehittämällä tarjontaa ja palvelua.

– Fintos haluaa olla suomalaiselle teollisuudelle pääkumppani hydrauliikan ja pneumatiikan tarpeissa. Meiltä saa korkealaatuiset hydrauliikan ja pneumatiikan komponentit ja laitteet, sekä lisäksi tuotekehityksen ja tuotannon ongelmanratkaisun, suunnittelun, hankinnan, kokoonpanon, huollon ja koulutukset, Fintosin toimitusjohtaja Tuuli Prinkkilä kertoo.

Vahvuuksina ylivertainen laatu, jäljitettävyys ja saatavuus

Fintos jälleenmyy Parker-tuotteita perinteisenä välityskauppana ja tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden ulkoistaa tuotannon tai projektin komponenttien ja osien hankinnan. Lisäksi Fintos käyttää Parker-komponentteja rakentaessaan asiakkailleen hydrauliikka- ja pneumatiikkalaitteistoja.

Välityskaupan puolella Fintosilla on paljon säännöllisesti ostavia asiakkaita ja lisäksi harvakseltaan täsmäostoja tekeviä yksittäisasiakkaita. Parker on yksi Fintosin suurimmista toimittajista.

Välityspalvelun ja välivarastoinnin ansiosta Parker-tuotteet ovat Fintosilla nopeasti saatavilla suoraan hyllystä.

– Pidämme puskurivarastoa tiedossa olevan vuositarpeen mukaisesti. Tarpeen mukaan tilaamme lisää sopivia määriä, Prinkkilä sanoo.

Erittäin vahva laatu tekee Parker-tuotteista toimintavarmoja. Koko edustusaikana vuodesta 2011 alkaen Fintosille ei ole tullut niistä ainuttakaan reklamaatioita.

Erittäin vahva laatu tekee Parker-tuotteista toimintavarmoja. Koko edustusaikana vuodesta 2011 alkaen Fintosille ei ole tullut niistä ainuttakaan reklamaatioita. Luotettavuuden ansiosta Parker-tuotteiden käyttö vähentää ongelmia asiakkaan järjestelmissä ja tuotannossa parantaen samalla tuottavuutta ja kannattavuutta.

Toinen keskeinen ylivoimatekijä ovat Parker-tuotteiden dokumentaatiot ja jäljitettävyys, jotka ovat selkeä suuren valmistajan vahvuus.  Amerikkalaistaustan ansiosta Parkerin tuotteilla on myös USA:n markkinoilla tarvittavat sertifioinnit, kuten muuten vaikeasti saatavat UL-turvallisuus- ja laatuhyväksynnät.

– Laajat hyväksynnät tuovat huolettomuutta. Tuotteet ovat varmasti teknisten erittelyjen mukaisia, ja niiden valmistuksessa sekä toimituksessa on käytetty varmasti vain hyväksyttyjä materiaaleja ja työvoimaa, Prinkkilä sanoo.

Fintos on Parker Distributor Vaasassa.

Sopimusasiakkaille välityspalvelua, välivarastointia ja sujuvaa asiointia

Fintos kuuluu Parker Nordic -organisaatioon, jonka pääpaikka on Boråsissa. Valmistajan tapahtumat ovat hyvä tapa tutustua uutuuksiin ja tulevaisuuden suuntiin sekä verkostoitua jakeluverkoston kanssa.

– Olemme tyytyväisiä Parker-edustukseen ja valmiita kehittämään yhteistyötämme edelleen.

Osien ja komponenttien ostaminen Fintosilta on hyvin helppoa: me etsimme sopivat komponentit ja osat sekä hoidamme ostamisen asiakkaan puolesta.

Markkinoijalle Parker on erinomainen kumppani, sillä kyseessä on todella vahva brändi ja globaali markkinajohtaja, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Keskusteluissa onkin mahdollisuus keskittyä asiakastarpeen ymmärtämiseen ja toimivan palveluratkaisun kehittämiseen.

– Osien ja komponenttien ostaminen Fintosilta on hyvin helppoa: me etsimme sopivat komponentit ja osat sekä hoidamme ostamisen asiakkaan puolesta. Räätälöimme välityspalvelun ja välivarastoinnin tarpeesi mukaiseksi, Prinkkilä kertoo.

Sopimusasiakkaiden oma palvelupiste on tarkoitettu Fintosin vakioasiakkaille helpottamaan ja nopeuttamaan asiointia. Tutustu palvelupisteeseen tästä.