Esittelyssä: Niko, suunnittelu- ja tuotekehityspäällikkö

Faktaa:

Nimi:  Niko Manninen

Koulutus:  Levyseppähitsaaja, ammattikoulu

Tehtävänimike: Suunnittelu- ja tuotekehityspäällikkö

Ura Fintoksella:  11/2023 –

Harrastukset: Harrastejääkiekko, rullaluistelu, veneily, mökkeily

Mitä teet ja kuka olet?

Olen Fintosin suunnittelu- ja tuotekehityspäällikkö Niko Manninen. Työtäni on ideoida, kehittää, suunnitella ja dokumentoida hydrauliikkaan, pneumatiikkaan, nestejäähdytykseen ja korkeapainehydrauliikkaan liittyviä uusia ja olemassa olevia ratkaisuja ja tuotteita. Vastaan Fintosilla 3D-mallinnuksista ja piirustuksista.

Suunnittelu ja dokumentointi kuuluvat osana Fintosin asiakkailleen tuottamaan palveluun ja prosessiin. Asianmukaisesti ja ammattimaisesti toteutettuina ne parantavat ratkaisun ja toiminnan laatua, turvallisuutta sekä tehokkuutta.

Aloitin työt Fintosilla vuoden 2023 marraskuussa. Sitä ennen tein suunnittelutöitä, kuten koneensuunnittelua. Kokemusta on karttunut työuralla myös hitsaajana, tiiminvetäjänä ja projektitöissä sekä pari viimeistä vuotta kehittäen välineistöjä.

Viime vuosina olen suorittanut TEAK:n 2D- ja 3D-ohjelmistojen koulutuksen sekä 3D-tulostuskoulutuksen. Harkinnassa on insinööritutkinnon suorittaminen tulevaisuudessa, mutta toistaiseksi lyhyemmät täsmäkoulutukset ovat antaneet sopivasti työssä tarvitsemaani erikoisosaamista.

Tarvittaessa lyön mielelläni myös kädet saveen ja teen hitsaustöitä sekä huoltokäyntejä asiakkailla. Ne tuovat mukavaa vaihtelua arkeen.

Vapaa-ajan minut pitävät liikkeessä 8-, 17- ja 19-vuotiaat lapseni sekä heidän harrastuskuljetuksensa. Otan aikaa myös itselleni pelaamalla pari kertaa viikossa jääkiekkoa Vaasan harrastesarjassa, hiihtämällä, rullaluistelemalla, veneilemällä ja mökkeilemällä saarimökillä, jonka vaativat talviolot ovat loistava ympäristö perinteiselle hiihtoloman selviytymisleirille.

Viestisi muille?

”Periksi ei anneta, ennen kuin sydänkäyrä on suora.”

Niko Manninen, suunnittelu- ja tuotekehityspäällikkö, Fintos Oy

Niko Manninen
Suunnittelu- ja tuotekehityspäällikkö
+358 50 364 4624
niko.manninen@fintos.fi

Lisää samasta aiheesta