Ulkoistetut palvelut auttavat pk-yritystä elinkaaren tarpeissa 

Vaasalainen hydrauliikka-, pneumatiikka- ja nestejäähdytysratkaisuihin erikoistunut Fintos kehittyy hyödyntämällä pienyritykseksi rohkeasti ulkopuolista asiantuntemusta ja projekteja. Elinkaaren vaihe ja muutostarve määräävät hankittavan lisäosaamisen. Määräaikaisen toimitusjohtajuuden jälkeen 15-vuotias perheyritys on valmis seuraavaan vaiheeseen, johon kuuluvat uusi toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja sekä ensimmäinen ulkopuolinen hallituksen jäsen. 

Vuonna 2020 Fintosin hallitus palkkasi toimitusjohtajaksi määräaikaisella sopimuksella Lasse Hynyn. Projektiluontoiseen yhteistyöhön päädyttiin, koska Hynyllä oli ratkaisu kannattavuuden parantamiseen prosesseja ja toimintatapoja virtaviivaistamalla. Murros-konseptin mukaisesti toteutettu muutosprojekti valmistui ja kaksivuotinen toimitusjohtajuus päättyi vuoden 2022 lopussa. 

Tammikuun 2023 alussa uudeksi toimitusjohtajaksi nimitettiin Tuuli Prinkkilä, joka on yhtiön osaomistaja ja aiempi hallituksen puheenjohtaja. Vuodesta 2009 yhtiössä työskennelleellä Prinkkilällä on hyvät valmiudet tehtävään, sillä hän on toiminut pitkään ja monipuolisesti yhtiön operatiivisissa ja hallitustehtävissä.  

Hynyn toimitusjohtajakautena Prinkkilä toimi hallituksen puheenjohtajana sekä tiiviinä aisaparina toimitusjohtajan ja ohjausryhmän kanssa. Kasvu toimitusjohtajan tehtävään alkoi käytännössä jo Prinkkilän seuratessa vuosia ensimmäisen toimitusjohtajan, Fintos Oy:n perustajan ja isänsä Markku Halkolan työtä. Toimitusjohtajan työtä tukevat myös viimeaikaiset opinnot: Prinkkilä valmistuu pian kansainvälisen kaupan tradenomiksi ja on suorittanut lisäksi yritysjohtajan erikoisammattitutkinnon vuonna 2017 sekä Kauppakamarin Hyväksytty hallituksen jäsen -tutkintoja. 

”Suhtaudun toimitusjohtajuuteen nöyrän innostuneesti. Saimme Lasse Hynyltä hyvät eväät ja näemme Fintosin suunnan kirkkaana. Toimintamme on vakaata ja meillä on kaikki edellytykset kannattavaan kasvuun myös jatkossa. Fintos täyttää tänä vuonna 15 vuotta, joten on hyvä aika kääntää uusi sivu”, toimitusjohtaja Prinkkilä kertoo. 

Vuodenvaihteen ympärillä Fintosin organisaatioon tuli myös kaksi lisävahvistusta: Roope Ranta aloitti huoltoasentajana joulukuussa 2022, ja aiemmin kesätyöntekijänä toiminut Ida Prinkkilä nimitettiin logistiikka-assistentiksi 1.1.2023. 

Vuosi 2023 toi muutoksia Fintosin hallitukseen: uutena puheenjohtajana aloitti tammikuussa 2023 Ville Halmesmäki, joka on Prinkkilän tavoin yhtiön pitkäaikainen osaomistaja ja työntekijä. Halmesmäki työskentelee teknisenä päällikkönä päätehtävinään teknologisten ratkaisujen kehittäminen, projektit ja kumppanuudet. Myös hänellä on pitkä kokemus Fintosin hallitustyöstä ja tuore Hyväksytty hallituksen jäsen -tutkinto.  

”Jatkamme Fintosin hallitustyöskentelyn vahvasti alkanutta kehittämistä. Ensimmäisenä tehtävänä on strategian kirkastaminen kaikille yrityksen työntekijöille. Yhtenä haaveista olisi saada aikaan alueen yritysten yhteinen hallitusten puheenjohtajien verkosto”, Halmesmäki kertoo.  

Vuoden 2023 alusta Fintosin omistajat kutsuivat hallitukseen myös ensimmäisen ulkopuolisen jäsenen, vaasalaisen markkinointitoimisto Viuleva Groupin yrittäjän Riikka Aution. Autio tuo hallitukseen strategian, markkinoinnin ja viestinnän sekä kansainvälisyyden osaamista yhdistettynä liiketoiminnan ja prosessien ymmärrykseen sekä toimialaosaamiseen. Eduksi ovat myös Aution laajat verkostot. Prinkkilä ja Autio ovat Vaasan Yrittäjien hallituksen jäseniä. 

”Tutustumisjakson perusteella yhteistyö tuntui mielekkäältä kummallekin osapuolelle. Riikka Autiolla on vahva osaaminen ja näytöt strategisesta markkinoinnista ja viestinnästä, jotka kuuluvat Fintosin kehittämiskohteisiin”, Halmesmäki sanoo.  

Fintosin hallitukseen kuuluvat Halmesmäen, Prinkkilän ja Aution lisäksi Markku Halkola ja Marjo-Riitta Mäki-Halkola. 

 

Lisätietoja: 

Tuuli Prinkkilä, toimitusjohtaja, Fintos Oy, tuuli.prinkkila@fintos.fi, 040 482 4994 

Ville Halmesmäki, hallituksen puheenjohtaja, Fintos Oy, ville.halmesmaki@fintos.fi, 040 482 4097 

Riikka Autio, hallituksen jäsen, Fintos Oy; toimitusjohtaja, Viuleva group Oy, riikka.autio@viuleva.fi, 050 573 2468   

 

Fintos Oy on vuonna 2008 perustettu vaasalainen perheyritys, joka kehittää innovatiivisia hydrauliikka- ja pneumatiikkajärjestelmiä sekä nestejäähdytyssovelluksia valmistavalle teollisuudelle. Palvelu ulottuu suunnittelusta kokoonpanoon, testaukseen ja huoltoon. Tilikaudella 2022 yhtiön liikevaihto oli kaksi miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä oli kuusi. 

Lisää samasta aiheesta